Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvordan koke potet

Hvordan koke poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet
  • ca. 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 114 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du ikke lært å koke poteter enda? Slapp av, vi har deg. Her får du de beste tipsene til hvordan du koker poteter, slik at du kan kose deg med deilige nykokte poteter til middag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet
  • ca. 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 114 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Potetsortene i Norge deles i melne og kokefaste. Melne poteter, for eksempel mandel- og ringerikspotet, gulløye, pimpernell og kerrs pink, har noe kortere koketid enn kokefaste poteter som asterix, folva, beate og laila. 

Dampkoking av poteter

Følg punkt 1 og legg så potetene i en romslig kjele med potetrist i bunnen. Hell på kokende vann og sett på lokk. Koketiden er omtrent den samme som koking i vann.

 

Når potetene koker i stykker:

Det er særlig melne poteter som kan koke i stykker. Om uhellet skulle være ute, så la potetene renne godt av seg (gjerne i et dørslag) og lag potetmos. Det gjør ikke noe om litt av skallet blir med. Tilsett litt smør eller margarin og rør inn litt melk til du har en luftig og litt grov mos. Vil du ha den helt glatt og fin, så bruk en håndmikser. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 13:24:06