Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Har du ikke lært å koke poteter enda? Slapp av, vi har deg. Her får du de beste tipsene til hvordan du koker poteter, slik at du kan kose deg med deilige nykokte poteter til middag.
Potetsortene i Norge deles i melne og kokefaste. Melne poteter, for eksempel mandel- og ringerikspotet, gulløye, pimpernell og kerrs pink, har noe kortere koketid enn kokefaste poteter som asterix, folva, beate og laila.
Følg punkt 1 og legg så potetene i en romslig kjele med potetrist i bunnen. Hell på kokende vann og sett på lokk. Koketiden er omtrent den samme som koking i vann.
Det er særlig melne poteter som kan koke i stykker. Om uhellet skulle være ute, så la potetene renne godt av seg (gjerne i et dørslag) og lag potetmos. Det gjør ikke noe om litt av skallet blir med. Tilsett litt smør eller margarin og rør inn litt melk til du har en luftig og litt grov mos. Vil du ha den helt glatt og fin, så bruk en håndmikser.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.