Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julekrydret ribbe

Julekrydret ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg familieribbe
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ts anisfrø
  • 1 ss hel nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1652 kcal
Fett 148 g
Protein 78 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stek rikelig med ribbe i julen – den får du avsetning på! Denne ribba er krydret med ingefær, anis og nellik, typiske julekrydder som passer kjempegodt sammen med ribbesmaken.  For best mulig resultat bør du krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg familieribbe
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ts anisfrø
  • 1 ss hel nellik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1652 kcal
Fett 148 g
Protein 78 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server ribba med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, lefse, rørte tyttebær med mer.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Fjern nellikspiker. Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Mest stilte spørsmål om julematen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 13.12.2024 21:51:59