Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julepostei

Julepostei

Ingredienser

  • 500 g lever av svin
  • 250 g spekk
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts tørket timian
  • 1 dl kraft fra koking (må siles)
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3061 kcal
Fett 252 g
Protein 148 g
Karbohydrater 48 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pateer og posteier skal være rause på ingredienser og smak. Denne posteien er ikke vanskelig å lage.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g lever av svin
  • 250 g spekk
  • 0,5 stk. løk
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 stk. egg
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1 ts tørket timian
  • 1 dl kraft fra koking (må siles)
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3061 kcal
Fett 252 g
Protein 148 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 22.12.2024 02:59:24