Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunsylte

Julesylte av kalkun

Ingredienser

  • 2 stk. kalkunskanker ("leggen")
  • Ca. 500 g filetkjøtt og avskjær fra skrog fra kalkun
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts gelatinpulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig av svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Denne delikate julesylta er laget ved å legge lyst og mørkt kalkunkjøtt lagvis med krydder mellom lagene. Dermed får vi samme utseende som ei tradisjonell sylte, uten at fett er tilsatt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 2 stk. kalkunskanker ("leggen")
  • Ca. 500 g filetkjøtt og avskjær fra skrog fra kalkun
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 1,5 ts gelatinpulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppbevares kaldt. Sylta er holdbar i en uke i kjøleskap. Kan også fryses.

Server med rødbeter, sylteagurk, sennep eller sennepssaus og lefser.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 15.04.2025 01:58:49 handleliste stengt