Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Kjøttkaker med kålstuing

Ingredienser

porsjoner

Kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Tilbehør:

  • 8 stk. potet

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong

Kålstuing:

  • 700 g hodekål
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 598 kcal
Fett 34 g
Protein 27 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren eller brett opp ermene, og lag verdens beste kjøttkaker! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjøttkaker:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl vann eller melk

Tilbehør:

  • 8 stk. potet

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong

Kålstuing:

  • 700 g hodekål
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 598 kcal
Fett 34 g
Protein 27 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.

Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Kjøttkaker

Ble du gira på mer kjøttkaker? Besøk vår kjøttkakeguide, der du får alle våre varianter av kjøttkaker og ikke minst alle de forskjellige tilbehørsfavorittene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 18:08:27