Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk skinkestek

Klassisk skinkestek med surkål

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 stk. eple
  • 2 ts salt
  • 4 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 4 ts eddik, 7 %
  • 4 ts sukker

Rørte tyttebær:

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker

Epler og svisker:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 stk. eple
  • 2 ts salt
  • 4 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 4 ts eddik, 7 %
  • 4 ts sukker

Rørte tyttebær:

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker

Epler og svisker:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Klassisk skinkestek med surkål

Du trenger: Skinkestek med svor (surret), salt, pepper, vann, gulrot, løk, kål, epler, karve, kjøttkraft, eddik, sukker, tyttebær og svisker.

trinn du kan merke av
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Klassisk skinkestek med surkål
Klassisk-skinkestek-med-surkal-192781-15

Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokte poteter passer bra til denne tradisjonsmiddagen. 

Klassisk skinkestek

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

  • Sissel Marie Brustad Nybråten

    HeI, hvor er sausen,som er det beste ved hele steika?Jeg vil lage saus Sissel Marie

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Sissel Marie! Selvsagt kan du lage saus til denne retten :-) Her ville jeg gått for en god julesaus, jeg legger ved link til oppskrift her: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/julesaus/ Hilsen Marta, MatPrat

  • Fredrik Dahlberg

    Ser jeg må bruke kraft til surkålen regner med dette er kraften fra skinkesteken. Vill det si at jeg må la de stå i 45 minutter etter at den er ferdig for og lage surkålen?

    • Cecilie Maske

      Hei, Fredrik! Lett å bli litt forvirret av framgangsmåten her, ja! Du kan godt bruke buljongterning eller flytende buljong i surkålen istedenfor å bruke kraft fra steken. Kraften fra steken kan du evt lage saus av. Om du vil bruke kraften fra steken i surkålen, kan du gjøre den nesten ferdig mens steken står i ovnen, og så tilsette kraften mot slutten av koketiden. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 11:46:27 handleliste stengt