Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1108 kcal
Fett 92 g
Protein 44 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1108 kcal
Fett 92 g
Protein 44 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 17:24:39