Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålrotstappe med potet og gulrot

Kålrotstappe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kålrotstappe, kålrabistappe, kålrotmos, kålgraut eller nepgraut - kjært barn har mange navn, og sikkert enda fler enn dette! Sikkert er det iallfall at dette er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt, saltkjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Serverer du kålstappen til salt kjøtt, pinnekjøtt eller smalahove kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

  • Tommy Kveane

    Kor mange gram er tre ss smør?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tommy! 1 ss smør tilsvarer 15 gram. 3 ss smør er altså 45 gram. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Hans Martin Ildgo Lyche

    Hvorfor blir stappa bitter og besk i smaken? :-(

    • Cecilie Maske

      Hei, Hans Martin! Det kan skyldes at kålrota var besk og bitter. Av og til er det noen eksemplarer som utvikler besk smak. Kanskje var det en gammel kålrot fra i fjor? Bitter smak kan balanseres med litt syre fra sitron, litt sukker og litt salt. Lykke til neste gang! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 27.03.2025 17:32:13 handleliste stengt