Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålstuing

Kålstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 210 kcal
Fett 12 g
Protein 6 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjøttkaker med kålstuing er en av de norske middagsklassikerne gjennom tidene. Kålstuing passer også til tradisjonsrike måltider som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 700 g hodekål
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4,5 dl kokevann
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 210 kcal
Fett 12 g
Protein 6 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Kålstuing er godt tilbehør til mange tradisjonelle retter, som for eksempel kjøttkaker i brun saus.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 14.11.2024 12:15:18