Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvestek i gryte

Kalvestek i gryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss urtekrydder f. eks basilikum

Helstekte poteter:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 potte frisk timian
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 100 g smør
  • 2 ss nøytral olje

Saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kjøttkraft
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 400 g frisk grønn asparges
  • 1,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvestek med fløtesaus, fornem mat for både bestemor og barnebarn. Den gode gamle jerngryta, eller den moderne titangryta med glasslokk, gir minst like godt resultat. Her blir alle godsmakene fra steken tatt vare på i form av en deilig stekesjy, som er grunnlaget for fløtesausen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss urtekrydder f. eks basilikum

Helstekte poteter:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 potte frisk timian
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 100 g smør
  • 2 ss nøytral olje

Saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kjøttkraft
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 400 g frisk grønn asparges
  • 1,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server steken med asparges og helstekte poteter.

Hvis du ikke har stekeovn kan du fint steke potetene i en gryte med lokk. Ha smør eller olje i gryta og surr potetene godt på middels varme. Skru ned temperaturen litt og legg på lokk. Snu potetene innimellom til potetene er møre. Smak til med salt før servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Stine Andreassen

    Hei. Kan jeg bruke samme fremgangsmåte med lammestek?

    • Cecilie Maske

      Hei, Stine! Ja, det kan du absolutt! Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Ivar

    Her har du vel glemt fløten i listen over ingredienser og i teksten til sausen. Den står bare i ingressen. Ellers fin oppskrift.

    • Cecilie Maske

      Hei, Ivar! Neida, fløten er på plass - den er med allerede i gryta sammen med steken!😊 Om du vil ha i enda mer fløte, kan du selvfølgelig det. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 16.03.2025 06:53:20 handleliste stengt