Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvestek i gryte

Kalvestek i gryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss urtekrydder f. eks basilikum

Helstekte poteter:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 potte frisk timian
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 100 g smør
  • 2 ss nøytral olje

Saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kjøttkraft
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 400 g frisk grønn asparges
  • 1,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1002 kcal
Fett 65 g
Protein 72 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvestek med fløtesaus, fornem mat for både bestemor og barnebarn. Den gode gamle jerngryta, eller den moderne titangryta med glasslokk, gir minst like godt resultat. Her blir alle godsmakene fra steken tatt vare på i form av en deilig stekesjy, som er grunnlaget for fløtesausen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss urtekrydder f. eks basilikum

Helstekte poteter:

  • 10 stk. potet
  • 0,5 potte frisk timian
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 100 g smør
  • 2 ss nøytral olje

Saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca. 4 dl kjøttkraft
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 400 g frisk grønn asparges
  • 1,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1002 kcal
Fett 65 g
Protein 72 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server steken med asparges og helstekte poteter.

Hvis du ikke har stekeovn kan du fint steke potetene i en gryte med lokk. Ha smør eller olje i gryta og surr potetene godt på middels varme. Skru ned temperaturen litt og legg på lokk. Snu potetene innimellom til potetene er møre. Smak til med salt før servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 12:54:34