Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kantarellstuing

Kantarellstuing

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 316 kcal
Fett 30 g
Protein 5 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kantareller kremet med fløte eller crème fraîche passer til nesten alt – fra å toppe en enkel skive grovt brød til å utgjøre prikken over i’en sammen med en perfekt tilberedt reinsdyrfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell , eller annen spiselig sopp
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 316 kcal
Fett 30 g
Protein 5 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Rens sopp og del de største med hendene. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Skjær løk i tynne båter, eller finhakk den -  og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Hell på fløte eller rør inn crème fraîche og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter. Tilsett litt vann om stuingen tykner for mye.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:26:20