Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Karamellpudding

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
  • 6 dl melk (helmelk)
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 21 g
Protein 11 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (91)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
  • 6 dl melk (helmelk)
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 21 g
Protein 11 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder
For å få bort rester av karamell i kjelen kan du koke ut kjelen med litt vann. Sett gjerne sleiven oppi.
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder

karamellpudding trinnbilder

Server gjerne med karamellsaus og pisket kremfløte.

Lyst på en litt annen vri? Karamellpudding kan også lages i porsjonsformer. Beregn litt kortere tid til steking (ca. 1 time). Steketiden vil variere litt, så ta "skjetesten" for å være sikker.

karamellpudding porsjonsformer

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Klassikeren karamellpudding

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 10:28:02