Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjekjøtt i dillsaus

Kje i dillsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2076 kcal
Fett 42 g
Protein 193 g
Karbohydrater 196 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben (ca 800g uten ben)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 250 g aromasopp
  • 3 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 2 ts maisenna ved behov
  • 2 ss hakket frisk dill

Tilbehør:

  • 2 stk. gulrot
  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2076 kcal
Fett 42 g
Protein 193 g
Karbohydrater 196 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.

Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 16:26:20