Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KJØTT, BULJONG OG MARGBEIN

Kjøtt, buljong og margbein

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 24 g
Protein 76 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell samisk rett med margbein, reinsdyrkjøtt og rykende varm buljong - noe som varmer godt på mørke kvelder.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 563 kcal
Fett 24 g
Protein 76 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Ha salt i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøtt La det trekke ved 90° C i ca. 3 timer - til kjøttet er mørt.
  2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 
  3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere  ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.

 

  

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 11:00:25