Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttkaker trinnbilde

Kjøttfarse

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss potetmel
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • ca. 2 dl melk eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 9 g
Protein 20 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god farse er utgangspunktet for mange deilige middager.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss potetmel
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • ca. 2 dl melk eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 192 kcal
Fett 9 g
Protein 20 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig og salt. Deigen skal bli hard og seig før du rører inn potetmel og krydder. 
  2. Bland kjøttdeig, potetmel, krydder i foodprosessoren og kjør i ca. ett minutt. Tilslutt røres væsken inn litt etter litt til en passe fast farse.
  3. Farsen kan formes som du ønsker, til kjøttboller, kjøttkaker, karbonader eller andre former. Husk at kjøttfarse må gjennomstekes helt - uansett hvilken form du lager dem i.
Har du ikke foodprosessor, ligger nøkkelen i å røre kjøttdeig og salt lenge og mye.

 

 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 00:38:15