Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk lammestek

Klassisk lammestek

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 3 dl vann

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot i staver
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 3 stk. løk i båter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sjysaus:

  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 549 kcal
Fett 31 g
Protein 55 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 3 dl vann

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot i staver
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 3 stk. løk i båter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Sjysaus:

  • ca. 5 dl kraft fra steken
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 549 kcal
Fett 31 g
Protein 55 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

Oversiktsbilde klassisk lammestek
Du trenger: Lammlår, gulrot, knollselleri, løk, rosmarin, hvitløk, salt, pepper og olivenolje.

trinn du kan merke av
Lammelår
Lammelår
Lammelår
Lammestek
Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Server gjerne med gode poteter, sjysaus og en god sennep eller ripsgelé.

 

Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block klassisk lammestek

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 20:50:49