Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk skinkestek

Klassisk skinkestek med surkål

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 stk. eple
  • 2 ts salt
  • 4 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 4 ts eddik, 7 %
  • 4 ts sukker

Rørte tyttebær:

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker

Epler og svisker:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 13 g
Protein 61 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Surkål:

  • 1,5 kg hodekål
  • 4 stk. eple
  • 2 ts salt
  • 4 ts karve
  • 5 dl kjøttkraft
  • 4 ts eddik, 7 %
  • 4 ts sukker

Rørte tyttebær:

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker

Epler og svisker:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 698 kcal
Fett 13 g
Protein 61 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

Klassisk skinkestek med surkål

Du trenger: Skinkestek med svor (surret), salt, pepper, vann, gulrot, løk, kål, epler, karve, kjøttkraft, eddik, sukker, tyttebær og svisker.

trinn du kan merke av
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Klassisk skinkestek med surkål
Klassisk-skinkestek-med-surkal-192781-15

Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokte poteter passer bra til denne tradisjonsmiddagen. 

Klassisk skinkestek

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 13:26:01