Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kneippbrød

Kneippbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 7 dl skummet melk eller vann
  • 3 ss rapsolje
  • 1 pk gjær
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 500 g fin sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3932 kcal
Fett 52 g
Protein 173 g
Karbohydrater 626 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kneippbrød er et av Norges mest spiste brødtyper, og regnes som både godt og grovt. Om du baker det selv blir det enda bedre, og enda grovere! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 7 dl skummet melk eller vann
  • 3 ss rapsolje
  • 1 pk gjær
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 500 g fin sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3932 kcal
Fett 52 g
Protein 173 g
Karbohydrater 626 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kneippbrødet er oppkalt etter den tyske presten og legen Sebastian Kneipp (1821-1897). Kneippbrødet kom til Norge etter at forlagsbokholder Søren Mittet fikk med seg brødoppskriften etter et kuropphold i Bayern. Baker Hansen i Oslo bakte Norges første kneippbrød i 1895, og siden den gang har brødet blitt et av de mest solgte her til lands.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 08:10:59