Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lys kraft

Koking av kalkunkraft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l ferdig kraft

  • 1 stk. kalkunskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det mest vanlige er å koke kraft på innmaten som ligger inne i kalkunen, men hvis du har kjøpt en hel kalkun som du har stykket opp kan du bruke skroget til å koke kraft på. Kraften kan brukes i supper eller sauser.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l ferdig kraft

  • 1 stk. kalkunskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke mulighet til å koke kraft, så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.
Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili, curry paste, chutney og vanlig eller søt soyasaus.Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2025 16:49:44 handleliste stengt