Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingkraft

Koking av kyllingkraft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 l ferdig kraft

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 1 stilk frisk estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 l ferdig kraft

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 1 stilk frisk estragon
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili, curry paste, chutney og vanlig eller søt soyasaus. Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

Har du ikke mulighet til å koke kraft , så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 29.04.2025 23:51:05 handleliste stengt