Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Kokte poteter:

  • 600 g potet

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bente Jonstad

    Hei Kan Sandefjordsmøret lages dagen før?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Bente! Sandefjorsmøret kan dessverre ikke lages dagen før. Smøret vil stivne og når du varmer den opp igjen vil den se og føles ganske annerledes ut. Men det du kan gjøre om du vil spare litt tid, er å redusere fløten dagen i forveien. den egner seg bedre til oppvarming igjen og når den er varm er det klart for å tilsette smøret. God middag! Mvh. Anette, MatPrat

  • André Wrengbro

    Hei Anne-Mari. Fisken skal være tint og gjerne fersk. Hvis du har frossen laks så må du tine den først og det tar mellom 1 - 10 timer. Det spørs om du tiner den på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. André, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 23:34:32 handleliste stengt