Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt lammelår

Kokt lammelår med dillsaus

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår á 2 ½ kg, evt lettsaltet lammelår
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1,5 l vann
  • 2 ss salt
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin

Til servering:

  • 4 stk. nepe
  • 0,5 stk. kålrot
  • 4 dl frosne erter
  • 4 stk. gulrot

Dillsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kraft fra koking
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss finnhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 36 g
Protein 53 g
Karbohydrater 11 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du forsøkt å koke lammelåret noen gang? Resultatet er mørt og saftig kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft til å lage saus av. En lys, mild veloutésaus med dill smaker nydelig til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår á 2 ½ kg, evt lettsaltet lammelår
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 1,5 l vann
  • 2 ss salt
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin

Til servering:

  • 4 stk. nepe
  • 0,5 stk. kålrot
  • 4 dl frosne erter
  • 4 stk. gulrot

Dillsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kraft fra koking
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss finnhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 594 kcal
Fett 36 g
Protein 53 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du bruker lettsaltet lammelår skal du ikke salte kokevannet.

Har du ikke en stor nok kjele, kan du skjære av skanken i kneleddet og legge den i kjelen sammen med resten av låret.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 15.11.2024 11:19:50