Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kransekake mai

Kransekake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5375 kcal
Fett 261 g
Protein 123 g
Karbohydrater 609 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kransekaka er kanskje Norges festkake nr. 1, og har en naturlig plass på kakebordet enten det er snakk om jul, barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller som 17. mai kake. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5375 kcal
Fett 261 g
Protein 123 g
Karbohydrater 609 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Ønsker du å lage kransekakekurv må du også lage en bue til hank og en bunn som har samme omkrets som den minste/nederste ringen i kurven.
Kransekaken kan godt fryses. Oppbevar ringene i en tett boks.

Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smellbongbonger og norske flagg.

Les gjerne flere gode råd om kransekakebakst.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 13:45:22