Hopp til hovedinnhold
matprat logo
kransekake mai

Kransekake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (22)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kransekaka er kanskje Norges festkake nr. 1, og har en naturlig plass på kakebordet enten det er snakk om jul, barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller som 17. mai kake. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Eggehviteglasur:

  • 75 g melis
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 0,5 ts romessens eller sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Trinnbilder kransekake
Ønsker du å lage kransekakekurv må du også lage en bue til hank og en bunn som har samme omkrets som den minste/nederste ringen i kurven.
Kransekaken kan godt fryses. Oppbevar ringene i en tett boks.

Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smellbongbonger og norske flagg.

Les gjerne flere gode råd om kransekakebakst.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Brukeren er ikke lenger aktiv

    Hei hvorfor skal deigen settes kaldt? det blir veldig tungt å presse en kald deig igjennom kakesprøyta Mvh Tom

    • Cecilie Maske

      Hei, Tom! Deigen trenger å hvile før utbaking for at resultatet skal bli bra. Du kan godt la den bli romtemperert igjen før du baker den ut, slik at du kan bruke sprøyta. Lykke til, hilse Cecilie, MatPrat

  • Kjersti

    Hvor i ovnen skal ringene stekes?

    • Cecilie Maske

      Hei, Kjersti! Kransekake skal stekes midt i ovnen. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Kjersti

        Takk 🙂

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 28.03.2025 15:14:00 handleliste stengt