Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet viltsaus

Kremet viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 6 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 332 kcal
Fett 27 g
Protein 9 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

God og kremet viltsaus med smak av einebær, sopp og brunost. Man trenger ikke å si så mye mer – det er godt det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 6 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 332 kcal
Fett 27 g
Protein 9 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:24:28