Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingkjøttkaker

Kyllingkjøttkaker

Ingredienser

porsjoner

Kyllingkjøttkaker:

  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss smør til steking

Ovnsbakte potetbåter:

  • 800 g potet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 1 pose brun saus eller kjøttkakesaus
  • 2 bunt frisk grønn asparges
  • 1 ss smør
  • 1 pk ertespirer til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Server kyllingkjøttkakene med brun saus, smørdampet asparges og stekte poteter. Knallgod hverdagsmiddag! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kyllingkjøttkaker:

  • 800 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss smør til steking

Ovnsbakte potetbåter:

  • 800 g potet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt

Tilbehør:

  • 1 pose brun saus eller kjøttkakesaus
  • 2 bunt frisk grønn asparges
  • 1 ss smør
  • 1 pk ertespirer til pynt (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ferdigkokte poteter igjen fra gårsdagens middag, kan du dele potetene i grove biter og steke dem i en stekepanne med olje til de er gylne og sprø.
Stek gjerne en liten prøvekake, og juster eventuelt med litt mer krydder dersom du ønsker.
Har du tid - lag gjerne brun sausen fra bunnen av. Da blir den ekstra god! Linken til oppskriften finner du nedenfor.

Server kyllingkjøttkakene med asparges og stekte potetbåter. Pynt gjerne med ertespirer. Tyttebærsyltetøy smaker også godt til kjøttkakene.

Kyllingkjøttkaker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 14.04.2025 19:06:29 handleliste stengt