Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefrikassé med dill

Lammefrikassé

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange husker denne klassikeren best som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Grønnsaker varierer i størrelse, så skal du lage lammefrikassé til mange og justere opp oppskriften, kan du vurdere mengde grønnsaker utifra størrelse.

trinn du kan merke av

Server lammefrikasséen med kokte poteter.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

  • Laila Seland

    Prøver denne oppskriften for første gang m 2,2kg kjøtt (9 porsjoner) synes det ble voldsomt mye grønnsaker i forhold til kraftmengde... Kan d stemme med over 2 purrer over 4 stk persillerot og over 2 stk blomkål?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Laila! Ja, jeg er enig i at det høres litt mye ut om du har store grønnsaker. Jeg skriver en setning øverst om mengdeforhold :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Janne Bakke

    Skal sausen være litt tynn? Fulgt alle mål, men syns den er tynn..

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Janne! Sausen skal være mer fyldig enn tynn, med hjelp av hvetemelsjevning. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB14 17.02.2025 23:22:20 handleliste stengt