Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammestek med fløtegratinerte poteter

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
  • 1 stk. løk i båter
  • 3 stk. gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 2 dl revet hvitost

Fløtegratinerte poteter:

  • 1,5 kg potet
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl matfløte eller kremfløte

Lammesjysaus:

  • ca. 6 dl stekesjy
  • 3 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
  • 2 ss solbærsaft eller rødvin
  • 2 ts soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 777 kcal
Fett 46 g
Protein 59 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er oppskriften på klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin, servert med deilige, fløtegratinerte poteter og en lammesjysaus. Enkelt, saftig og velsmakende!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
  • 1 stk. løk i båter
  • 3 stk. gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 2 dl revet hvitost

Fløtegratinerte poteter:

  • 1,5 kg potet
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 6 dl matfløte eller kremfløte

Lammesjysaus:

  • ca. 6 dl stekesjy
  • 3 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
  • 2 ss solbærsaft eller rødvin
  • 2 ts soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 777 kcal
Fett 46 g
Protein 59 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server steken med grønnsakene fra stekingen, saus og fløtegratinerte poteter. Ekstra kokte grønnsaker eller en salat smaker også godt til.

Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 14:04:09