Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langtidsstekt kje

Langtidsstekt kje

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 2 blader laurbærblad
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1100 kcal
Fett 69 g
Protein 98 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den mest kjøttfulle delen av et kje er låret. Vi har gitt det en fin stekeskorpe før vi har senket temperaturen og latt det kose seg lenge i stekeovnen. Resultatet er verd å vente på.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg kjelår eller kjebog
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 4 stilker frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 2 blader laurbærblad
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1100 kcal
Fett 69 g
Protein 98 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper.
  2. Rens løk. Kutt løk og stilkselleri i biter. Legg bitene i en ildfast form eller langpanne og bland dem med olivenolje. Krydre lett med salt og pepper.
  3. Legg kjekjøttet i formen sammen med grønnsakene. Hakk urtene og dryss dem over. Legg på skiver av sitron.
  4. Hell i hvitvin. Sett formen midt i ovnen på 200 °C. i 15 minutter. Senk temperaturen i ovnen til 125 °C og stek videre i 2 1/2 - 3 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
  5. Ta formen ut av ovnen og løft kjøttet over på en skjærefjøl. Hell forsiktig kraften som har dannet seg i pannen over i en liten kjele, og la den koke inn en stund. Smak evt. til med salt og pepper.
  6. Øk temperaturen i stekeovnen til 220 °C. Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen og stek grønnsakene til de begynner å få ordentlig farge.

Server kjekjøttet med den innkokte kraften, de ovnsstekte grønnsakene og godt brød. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:03:23