Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med kremet portvinssaus

Lammefilet med kremet portvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Paula .

    Vil det ikke være bedre å bruke crème fraîche? Lettrømmen skiller seg vel lett ved oppvarming?

    • Ann-Christin Bru

      Hei og beklager sent svar! Ja, jeg er enig med deg at det er mye bedre å bruke crème fraîche :) Jeg skal endre dette i oppskriften. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB14 08.03.2025 07:06:24 handleliste stengt