Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefrikassé med dill

Lammefrikassé

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 627 kcal
Fett 35 g
Protein 58 g
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange husker denne klassikeren best som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 627 kcal
Fett 35 g
Protein 58 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

Grønnsaker varierer i størrelse, så skal du lage lammefrikassé til mange og justere opp oppskriften, kan du vurdere mengde grønnsaker utifra størrelse.

trinn du kan merke av

Server lammefrikasséen med kokte poteter.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:21:39