Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår fra rana i helgeland

Lammelår fra Rana i Helgeland

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt tilberedt på denne måten blir saftig og mørt, noe som skyldes melkesyrebakteriene i kefirmelka. Tilbake i tid var denne fremgangsmåten en mulighet for å konservere eller oppbevare kjøttet for en kortere periode.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 1 l kefir
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Server med for eksempel råstekte poteter, sjysaus og grønnsaker.

Lammelår fra rana i helgeland

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 11.12.2024 12:38:30