Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammerull

Lammerull

Ingredienser

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5410 kcal
Fett 380 g
Protein 493 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (24)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammerull eller kjøttrull lages av lammeside, litt ekstra lammekjøtt og godt med krydder. Når du først er i farta, så lag flere. Lammerull er en flott, spiselig julegave med personlig preg.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5410 kcal
Fett 380 g
Protein 493 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

Lammerull 2
Du trenger: Rulleskinn av lam, kjøtt fra lammebog, malt ingefær, gelatinpulver, salt, pepper, sukker, rulleklede, tannstikkere (uten smak), en stor nål og hyssing.

trinn du kan merke av
Lammerull 3a
Lammerull 3b
Lammerull 3c
Lammerull 3d

 

Legg rullen i kjøleskapet et døgn, slik at salt og krydder kan trekke inn i kjøttet før koking.
Lammerull 3e
Lammerull 3f
Lammerull 3g
Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, bør den fryses rå. Lammerull kan du også lage med andre smaker f.eks. purre eller lime. Strø over finhakket purre (ca. 100g) sammen med krydderet. Eller kryst over saften av 1 lime.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:25:30