Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg lammeside
  • 1,5 ss sennep
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til bruning

Sursøt løk- og persillesaus:

  • 4 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts maisenna
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts sennep
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 639 kcal
Fett 47 g
Protein 47 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammerull er en velsmakende rett med smakfullt krydder. Lam er populært å spise over store deler av verden, og kjøttet har smak nok til at det kan kombineres med ulike varianter av krydder og urter. Her kan man prøve seg frem, og sette sitt personlige preg på retten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg lammeside
  • 1,5 ss sennep
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til bruning

Sursøt løk- og persillesaus:

  • 4 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ts maisenna
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 0,5 bunt finhakket frisk kruspersille
  • 1 ts sennep
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 639 kcal
Fett 47 g
Protein 47 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lammerull med kokte poteter, gulrot, aspargesbønner og sursøt løk- og persillesaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 15:37:24