Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammestek med grønnsaker i ovn

Lammestek med grønnsaker i ovn

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 3 dl vann
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. purre
  • 10 båter hvitløk
  • 3 stk. rødløk
  • 6 stk. tomat
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt

Lammesjysaus:

  • ca. 3 dl kraft fra steken
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 32 g
Protein 53 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig, urtekrydret lammestek servert med fargerike grønnsaker er skikkelig snaddermat. Kjøttet og grønnsakene gir også smak til sjyen, som blir base for en smakfull sjysaus du kan servere til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (á 2,5 kg)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 3 dl vann
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. purre
  • 10 båter hvitløk
  • 3 stk. rødløk
  • 6 stk. tomat
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt

Lammesjysaus:

  • ca. 3 dl kraft fra steken
  • 1 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 542 kcal
Fett 32 g
Protein 53 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server lammesteken i skiver, med deilige, bakte grønnsaker og sjysaus. Kokte poteter eller godt brød smaker også godt til. 

Har du rester igjen av steken? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Lammestek med grønnsaker i ovn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 15:37:00