Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lapper

Lapper

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 lapper

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2,5 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1731 kcal
Fett 75 g
Protein 76 g
Karbohydrater 175 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nystekte lapper, eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 lapper

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2,5 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1731 kcal
Fett 75 g
Protein 76 g
Karbohydrater 175 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær. 

Tilsett 1 ts kanel, 1 ts kardemomme og 1 ts malt ingefær i lapperøren. Da kan du steke krydderlapper og servere dem med pisket krem og eplemos.

Det finnes et hav av ulike oppskrift på lapper. Hva med å prøve deg på kikert-lapper eller rislapper?

Rislapper

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 15:02:41