Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Lapskaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør , til steking
  • 10 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 800 g potet i terninger
  • 3 stk. gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm brun lapskaus med norske rotgrønnsaker, potet og mørt og deilig kjøtt av høyrygg. Kan det bli bedre?  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør , til steking
  • 10 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 800 g potet i terninger
  • 3 stk. gulrot i terninger
  • 150 g kålrot
  • 150 g persillerot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med grovt brød eller flatbrød

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Lapskaus

På utkikk etter en variant? Du kan også lage en lys lapskaus. Da bytter du ut høyrygg av storfe med lettsaltet svinekjøtt. Eller sjekk ut vår deilige Boeuf Bourguignon, den kan minne litt om vår kjære lapskaus, men har en deilig fransk touch. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

  • Marius Jørgensen

    Hei. Jeg skal lage lapskaus til 50 personer og tenkte å bruke frosne gullerøtter i terninger, men hvor mange gram er 37,5 stk gullerøtter?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! En gjennomsnittlig gulrot veier 90 gram, så du kan beregne drøye 3 kg gulrøtter, så vil nok det holde :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Vivi Graff

    Helt nydelig. Jeg foretrekker å brune løken i samme gryte som jeg etter hvert legger det brunede kjøttet over i, og starter med å brune løk i gryte samtidig som jeg bruner kjøtt i stekepanne. Jeg tilsetter kjøttet grovkvernet pepper og litt salt mens jeg bruner det. Etter første porsjon kjøtt jeg har brunet i panna, legger jeg det i en skål, heller vann i stekepanna, tilsetter buljong og koker opp før jeg så heller det også over i gryta. Lar det putre litt for å hente opp brunfargen fra løken. Tar gjerne også og hakker opp en ss ingefærrot og legger i gryta. Så legger jeg alt det brunede kjøttet over i gryta. Og følger oppskriften videre.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 25.03.2025 10:10:19 handleliste stengt