Brødsmulesti
1 porsjon gir ca. 20 laup
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Laup - eller lauper er et tradisjonsbakverk fra Trøndelag. Store, flate boller bakt med både rugmel og hvetemel og krydret med anis. For en trønder er nybakt laup med smør og brunost en av mange lykker i livet.
Tilsett sukker, rugmel, det meste av hvetemelet, salt og anis til blandingen og elt deigen godt. Tilsett mer hvetemel etter hvert, til deigen er smidig og akkurat slipper bollen.
Laupene er også fine å fryse.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.