Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Leverpostei

Leverpostei

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl sherry
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget leverpostei på er ganske enkelt å lage, og vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven. Lager du posteien i en fin liten krukke, er det en super julegave til den som er glad i mat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl sherry
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne på grovt landbrød med stekt bacon, stekt sopp og små sylteagurker, eller på sprø kjeks med en klatt god gelé på toppen. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

  • Sofie Belsås

    Hei! Hva er det som eventuelt skjer om man dropper aspiken?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Sofie! Uten aspik får leverposteien noe kortere holdbarhet. Aspik er også fint som dekor på posteien 😊 Hilsen Marta, MatPrat

  • Maria Bjønnes

    Hei! Hvor mye ferdig leverpostei gir denne oppskriften? Hilsen Maria

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Maria! Bruker du porsjonsformer avhenger antallet av størrelsen på formene, men ingrediensmengdene kan jo gi en indikasjon på hvor mye leverpostei du vil få. Lager du oppskriften i én form, så vil den tilsvare ca. en liten brødform/ildfast form 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 01.04.2025 04:26:14 handleliste stengt