Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marmorkake

Marmorkake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når du skal strø en form, pensler du den først med litt smeltet smør eller margarin, deretter drysser du litt hvetemel i formen og rister litt på den. Hell ut det hvetemelet som ikke fester seg til fettet. Dette gjør at kaken løsner lettere fra formen når den er ferdig stekt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Espen Frøvold

    Hei. Hva tenker dere om å bruke kulturmelk istedenfor lettmelk? Kan man få et saftigere resultat?

    • Cecilie Maske

      Hei, Espen! Det har vi ikke forsøkt, men det er jo ikke noe i veien for å prøve - eller kanskje bytte ut halvparten av melken med kulturmelk. Det vil jo gi både litt mer saftighet og en liten syrlighet til kaken. Lykke til, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan de gikk! Hilsen Cecilie, Matprat

  • Ida Kvalheim

    Jeg er forvirret på step 4, det står sukker som en av tingene man skal blande inn men det er bare en måling for sukker i ingredienslista og det er i hoveddeigen og step 4 skal være til sjokolade delen. Er dette en skrivefeil?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ida! Ja, jer har det nok sneket seg inn en feil. Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette! Feilen blir rettet opp med en gang. Hilsen Cecilie, MAtPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB15 27.04.2025 19:45:28 handleliste stengt