Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marmorkake

Marmorkake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3279 kcal
Fett 170 g
Protein 63 g
Karbohydrater 359 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marmorkake er en klassiker som aldri går av moten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

  • 175 g smør (romtemperert)
  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk. egg
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3279 kcal
Fett 170 g
Protein 63 g
Karbohydrater 359 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når du skal strø en form, pensler du den først med litt smeltet smør eller margarin, deretter drysser du litt hvetemel i formen og rister litt på den. Hell ut det hvetemelet som ikke fester seg til fettet. Dette gjør at kaken løsner lettere fra formen når den er ferdig stekt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 12:14:10