Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Matpakkebrød

Matpakkebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et godt brød er avgjørende for at matpakka skal bli skikkelig god! Her har du et sunt og saftig brød til en deilig matpakke.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Fordeig:

trinn du kan merke av

Hoveddeig:

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Matpakketips

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

  • Tony Iversen

    Hei jeg syntes brød deigen blir veldig kompakt og tung når jeg kjører den i kjøkkenmaskinen, burde jeg ha i litt mer væske?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Deigen bør være ganske løs og klissete, så hvis du opplever den hard/tung er det lurt med litt mer væske, ja. Hilsen Marta, MatPrat

  • Erik Røsæg

    Jeg har gode erfaringer med å tilsette vannet allerede i fordeigen, ellers blir fordeigen veldig fast.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:38:01 handleliste stengt