Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Matpakkebrød

Matpakkebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6087 kcal
Fett 43 g
Protein 246 g
Karbohydrater 1047 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et godt brød er avgjørende for at matpakka skal bli skikkelig god! Her har du et sunt og saftig brød til en deilig matpakke.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

Fordeig:

  • 1 l skummet kulturmelk
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 400 g grov sammalt rug
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl havrekli

Hoveddeig:

  • 3 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 400 g hvetemel
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6087 kcal
Fett 43 g
Protein 246 g
Karbohydrater 1047 g

Slik gjør du

Fordeig:

trinn du kan merke av

Hoveddeig:

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Matpakketips

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 20:29:59