Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Medisterkaker

Medisterkaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 455 kcal
Fett 22 g
Protein 26 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 5 dl melk
  • 0,75 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 4 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. eple
  • 2 pk svisker
  • 1 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 455 kcal
Fett 22 g
Protein 26 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

trinn du kan merke av
Medisterkaker
Medisterkaker
Medisterkaker

Medisterkaker-192609-11

Medisterkakene er klare til servering, enten sammen med ribbe og annen julemat eller som med surkål, kokte poteter og brun saus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:40:50