Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mor monsen

Mor Monsen

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 biter.

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • saft og skall av 2 stk. sitron
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss korinter
  • 4 ss perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mor Monsen er en saftig og god formkake. Den kan gjerne fryses ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt. Denne oppskriften med Mor Monsen passer til en stor langpanne.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 biter.

  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 500 g egg
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • saft og skall av 2 stk. sitron
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss korinter
  • 4 ss perlesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Her er flere tips til julekaker du kan bake i god til før jul og legge i fryseren.

Mor monsen

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marit

    Det ble altfor mye sitron i denne. Det dominerer smaken helt.

  • Bente Jørgensen

    Er det egg med eller uten skal som skal veies? Mener jeg har brukt 10 normale egg tidligere?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! det er ikke så stor forskjell at det gjør noe, men for enkelhetens skyld kan du veie med skall og runde litt oppover :) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 28.03.2025 18:18:19 handleliste stengt