Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Neslestuing med posjert egg

Neslestuing med posjert egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske, kalde egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 305 kcal
Fett 28 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brennesle er et forhatt ugress som sprer seg lett og vokser over alt. Men det er også en bladgrønnsak full av smak som kan tilberedes på en rekke måter. Her har vi laget en nydelig neslestuing, og serverer den med posjert egg – fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Posjert egg:

  • 1 l vann
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ts salt
  • 4 stk. ferske, kalde egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 305 kcal
Fett 28 g
Protein 10 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server neslestuingen med posjert egg, gjerne også neslerundstykker eller annet ferskt brød til.

Om du plukker større mengder nesler er de finfine å fryse ned. Følg punkt 1 og 2, og fordel neslene i små poser med ca 100 g i hver. Slik har du gratis råvare til vinterens supper.

Nesler kan blandes eller suppleres med andre grønne vekster som for eksempel skvallerkål, ramsløk eller meldestokk, eller de mer kjente persille og spinat.

Vil du heller ha neslesuppe, kan du tilsette ca. 8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong, og kjøre suppen med stavmikser. Server med kokt eller posjert egg.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 17:38:29