Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Neslesuppe med smilende egg

Neslesuppe med smilende egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 2 stk. sjalottløk
  • 40 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 327 kcal
Fett 28 g
Protein 11 g
Karbohydrater 6 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nesler er et forhatt ugress, men også en super grønnsak med masse smak. Neslesuppe om våren er en klassiker, som for mange vekker minner varme vårdager og kløende vabler på leggene etter neslene. Hett tips: bruk hansker og langbukser!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 2 stk. sjalottløk
  • 40 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 327 kcal
Fett 28 g
Protein 11 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen rykende varm. Ferskt brød smaker godt til.

Ønsker du å gjøre suppen vegansk, kan du erstatte fløte med et plantebasert alternativ, og sløyfe egg.

”Smilende” vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.

Om du plukker større mengder nesler er de finfine å fryse ned. Følg punkt 1 og 2, og fordel neslene i små poser med ca 100 g i hver. Slik har du gratis råvare til vinterens supper.

Nesler kan blandes eller suppleres med andre grønne vekster som for eksempel skvallerkål, ramsløk eller meldestokk, eller de mer kjente persille og spinat.

Vil du heller ha neslesuppe, kan du tilsette ca. 8 dl grønnsak- eller kyllingbuljong, og kjøre suppen med stavmikser. Server med kokt eller posjert egg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:27:11