Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt bibringe

Ovnsbakt bibringe

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg bibringe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl rødvin (eventuelt hvitvin)
  • 2 dl vann
  • 4 stk. løk delt i 4
  • 4 stk. gulrot delt i grove biter
  • 2 stk. purre i biter
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. pastinakk i staver
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1248 kcal
Fett 73 g
Protein 103 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Om middagen får stå så lenge i ovnen at du glemmer at du satte den der, er det nesten som å komme til ferdig middag! Oksebringe kan du godt glemme i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg bibringe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 dl rødvin (eventuelt hvitvin)
  • 2 dl vann
  • 4 stk. løk delt i 4
  • 4 stk. gulrot delt i grove biter
  • 2 stk. purre i biter
  • 0,25 stk. sellerirot i staver
  • 2 stk. pastinakk i staver
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 ss romtemperert smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1248 kcal
Fett 73 g
Protein 103 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 220 °C. Fjern slinter, sener og noe fett fra kjøttet og bind det om nødvendig opp med litt hyssing. Gni det godt inn med salt og pepper og legg det over i en ildfast form.
  2. Hell på vin og vann. Dekk formen med aluminiumfolie så det blir tett. Sett formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 125 °C og la kjøttet stå i minst 2 ½ time.
  3. Ta folien av formen og fordel grønnsaksbiter rundt kjøttet. Bland smør, timian og hvitløk, og fordel blandingen på toppen av kjøttet. Bak videre midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
  4. Ta formen ut av ovnen, løft kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile. Sil kraften over i en kjele og la den koke kraftig inn. Dekk grønnsakene med folie slik at de holder seg varme.
  5. Skjær kjøttet i rause skiver og legg på et fat med grønnsakene ved siden av. Server med hjemmelaget potetmos og innkokt saus. Revet pepperrot eller pepperrotkrem smaker godt til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 16:57:01