Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Prinsessepudding

Prinsessepudding (semulepudding)

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l melk
  • 1,25 dl semulegryn
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 4 dråper mandelessens

Rød saus:

  • ca 4 dl husholdningssaft eller annen rød saft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 139 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Prinsessepudding av semulegryn har lange tradisjoner på dessertbordet, og vekker gode barndomsminner for mange. Server med rød saus, og pynt gjerne med friske bær. Sagopudding og polentapudding lages på samme måte - med sago- eller polentagryn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l melk
  • 1,25 dl semulegryn
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 4 dråper mandelessens

Rød saus:

  • ca 4 dl husholdningssaft eller annen rød saft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hold formen(e) under litt varmt vann og hvelv på fat eller asjetter. Server med rød saus og pynt eventuelt med friske bær.

For å gjøre puddingen ekstra fin, kan du bytte ut egget med tre eggeplommer og røre inn et par spiseskjeer smør i tillegg.

Du kan lage pudding av ulike gryn - de oppfører seg på samme måte under tilberedning og har omtrent lik koketid.

Semulegryn er laget av den innerste kjernen i hvetekornet.

Sagogryn ble opprinnelig laget av margen i sagopalmen, men lages nå i stor grad av potetstivelse. Sagogryn er glutenfri.

Polentagryn lages av mais som blir fint eller grovt malt. Polenta er glutenfri.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB14 01.09.2024 08:26:20