Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrstek med viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 782 kcal
Fett 44 g
Protein 82 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge  med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 782 kcal
Fett 44 g
Protein 82 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mål opp og bruk sjy fra stekeformen, og suppler med kraft eller buljong til du har nok væske. 

Kokte poteter eller potetmos og rørte tyttebær hører også til.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

 
 
Reinsdyrstek med viltsaus - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 11:41:30