Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Reinsdyrstek med viltsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge  med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør til steking
  • 3 dl vann

Viltsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl sjy/kraft eller buljong
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær

Tilbehør:

  • 200 g rosenkål
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Mål opp og bruk sjy fra stekeformen, og suppler med kraft eller buljong til du har nok væske. 

Kokte poteter eller potetmos og rørte tyttebær hører også til.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.

 
 
Reinsdyrstek med viltsaus - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lene

    Jeg har laget denne retten med hell flere ganger nå, utrolig godt. Nå skal jeg lage det til mange og trenger derfor to steker i ovnen samtidig. Det påvirker vel ikke steketiden noe? Eller tenker jeg helt feil her?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Lene! Det bør ikke påvirke temperaturen og steketiden noe særlig, men det kan uansett være lurt å bruke et steketermometer, så har du stålkontroll :-) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB12 09.01.2025 07:09:43 handleliste stengt