Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1240 kcal
Fett 117 g
Protein 46 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (72)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren på juleribba blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg tynnribbe eller familieribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • ca. 2 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1240 kcal
Fett 117 g
Protein 46 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

Hvor mye ribbe per person?

Vi beregner 300 g ribbe per person. Skal du servere ribbe med medisterkaker og julepølse kan du redusere til 250 g per person. Vil du ha nok ribbe til at du også kan servere kald ribbe til julefrokost/julelunsj, beregn ca. 450 g per porsjon. Har du rester av ribbe, kan du lage noe godt til juletapas eller andre digge resteretter

trinn du kan merke av
Ribbe trinnbilder
Ribbe trinnbilder
Ribbe trinnbilder
Ribbe trinnbilder
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Ribbe trinnbilder

Saftig og god ribbe med sprø svor klar til servering. Tradisjonen tro blir dette ofte servert med surkål eller rødkål, kokte poteter, svisker, epler, stekesjy eller saus og rørte tyttebær

Ribbe - klassisk julemat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Mest stilte spørsmål om julematen

Podcast-episode: O julemat med din glede

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:37:43